18 Ekim 2013 Cuma

Film - Now You See Me (Sihirbazlar Çetesi) (2013)

Merhabalar!

Yazmayalı aylar olmuş. Buna özen göstersem iyi olacak.

Az önce izledim bu filmi. Çok eğlenceliydi, güzel zaman geçirdim, kendisine puanım 8/10.

IMDB sayfası için: tık

Afişe de bakalım hemen:

Jesse Eisenberg taa Get Real günlerinden beri sevdiğim bir adam. Giderek seksileşiyor mudur, yoksa benim nerdleri giderek daha çekici bulmamla mı ilgili bu durum bilemiyorum. Evet, kendisi ne yaparsa yapsın tam bir nerd. Ve resmen çekici lanet olsun. Kime benziyor bu adam diye siz de kendinizi hırpalıyorsanız, hemen söyleyeyim, aradığınız isim Trent Ford.

Isla Fisher ise sevimliliğin hayat bulmuş hali gözümde. Confessions of a Shopaholic'i izlediğimden beri bu böyle. O kadının bütün filmlerini izlemiş olabilirim.

Dave Franco (kocaman bir <3) zaten çok tatlı. Gülünce abisinden ayırt etmek mümkün olmuyor kendisini. Ama abisinden daha taş olduğunu söyleyebilirim, hem yaşı da bana daha yakın, kıpskıps. Gülüşünü yerim onun. Sonunda düzgün bir filmde, düzgün bir rol kapabildiği için çok sevindim.

Woody Harrelson'a diyecek bir şey bulamıyorum. Çok başarılı adam. Cheers'teki şapşal halini hatırlıyorum hala :)

Mark Ruffalo filmlerin FBI ajanı rolünde kadrolu eleman olduğu için burada da eksik kalmamış. Ama izlemesi kolay bir adam, ben başarılı buluyorum onu da.

Bir Morgan Freeman ve Michael Caine gerçeği de var tabii. Tanrıyı (The Almighty) ve Alfred'i izlerken arada şaşırmadım değil. Oldukları sahneleri çaldıkları kesin. Oluyor böyle şeyler, takılmamak lazım.

Neredeyse unutuyordum. Filmin sürpriz oyuncusu, o güzelim "european" aksanıyla ortalarda salınan sarışın hatun Mélanie Laurent. Pek güzel bir insanmış o da.

Kim kim bakalım biliyor musunuz?

Filmi izlemeye başladığımda konusunu bilmiyordum. Afişi gördüm, oyuncu kadrosuna tav oldum ve izlemeye başladım. İyi ki de yapmışım, çok eğlendim. Zaten sevdiğim oyuncular olduğu sürece filmden tatmin olurum ama Now You See Me'nin kurgusu da gayet iyiydi bence. Arada klişeler yok değildi tabii. Sürpriz bir sonu olduğunu da belirteyim.

Film, her biri kendi alanında çok başarılı birer "sihirbaz" olan 4 kişinin, sihirbazlar için masonlar gibi üst düzey bir topluluğumsu bir şey olduğuna inanılan The Eye (Göz)'dan bir davetiye almalarıyla başlıyor. Kulübe kabul edilmeleri için büyük çaplı birkaç şeyi (gösteri sırasında banka soymak gibi) başarmaları gerekiyor, tabii FBI da peşlerini bırakmıyor ve böylece bir kovalamaca başlıyor. 


Film bitince hemen çıkmayın, biraz sabrederseniz, şirinleri bile görebilirsiniz.

Ayrıca filmin müzikleri de harika. Soundtracki ve score albümünü ele geçirmeliyim. Örneğin hep beraber dinleyelim: youtube tıkı.

Güzel zaman geçirten bir film, 2 saatin nasıl geçtiğini anlamadım diyebilirim. İzleyin, pişman olmayacaksınız.

İyi seyirler.