12 Ocak 2013 Cumartesi

Film - Pitch Perfect (2012)

Merhabalar.

Sınav haftamın bitmesinin getirdiği rahatlıkla son 3 günde bir sürü şey izledim. Sıra bunları anlatmakta.

Pitch Perfect, popüler (mainstream) müzik ve gençlik filmlerini sevenleri mutlu edebilecek bir film. Bir üniversitedeki a cappella gruplarının (evet, tam 4 taneler, ki bu daha sadece bir üniversiteninkiler) kendi aralarındaki rekabeti ve daha önemlisi, üniversiteler arası turnuvada yarışmalarını konu alıyor. Klasik gençlik filmi ögeleri de var tabii; asi, "herkesten çok farklı, kimsenin anlamadığı" genç kızımız, yakışıklı, anlayışlı, komik, güzel sesli, her güzel özelliğin tek bir pakette toplanmış hali olan genç delikanlımız ve bunların sürekli yollarının kesişmesi ya da bahsi geçen genç kızın filmin sonunda bir ebeveyniyle ilişkisinin düzelmesi mesela. Step Up serisi gibi, konudan çok bir şey beklemeden izlemek daha iyi olur. 

Oyunculuklar vasatın üzerinde, Anna Kendrick (Up in the Air, Twilight) ve Brittany Snow (John Tucker Must Die, çeşitli 2. sınıf korku filmi denemeleri) kadrodaki en bilindik isimler. Rebel Wilson ise yeni parlamaya başlayan bir yıldızmış, bu filmde "Fat Amy" olarak gayet başarılı. Anna Camp de tutucu ve takıntılı "Aubrey" rolünün hakkını veriyor, ara ara karaktere kafa atmak isteyebiliyorsunuz. Ve tabii ki esas oğlanımız Skylar Astin. Bir erkeğin sesinin güzel olması, şarkı söyleyebilmesi kesinlikle kocaman bir bonus. Christopher Mintz-Plasse (Superbad, Kick-Ass, Year One) ise minik bir rolü olmasına rağmen, içinde olduğu sahneleri çalıyor kesinlikle.

Yukarıdaki isimlerin dışında, a capella gruplarının geri kalanını oluşturan insanların gerçekten a cappella-cı olması gibi güzel bir detay mevcut. 10 kişilik gruplardan sadece 3'ünün repliği olmasının açıklaması da bu olsa gerek. 

Filmin en güzel yanıysa, tartışmasız bir şekilde, müzikleri. 16 şarkıdan oluşan bir soundtracki var, ki bunların 14ü filmde yer alan a capellalar. 1 hafta aralıksız dinlense bile bıkılmayan mash-uplar var, çok iyi iş çıkarmışlar. Soundtracki iTunes ya da Youtube'dan dinleyebilirsiniz. Soundtrackte yer almadığı için hayal kırıklığına uğradığım iki şarkı var, Titanium'um a capella versiyonu ve Keep Your Head Up. Özellikle Keep Your Head Up, bu filmin bana kattığı en güzel şeylerden biri. 

Bahsetmek istediğim son şeyse, Anna Kendrick'in bardakla şarkı söylediği sahne. İlgili sahne için şöyle alalım sizi (ürkütücü görüntü kalitesini yok sayın, bu sadece olayın neye benzediğini anlamanız için):


Bu bardakla melodi tutturma olayı çok hoşuma gitti. Bir röportajında Anna Kendrick bunu bir videoda görüp, öğleden sonrasını buna adayarak bir günde öğrendiğini söylüyor. Heves ettim, ben de yapacağım.

Sonuç olarak, güzel zaman geçirmelik bir film bu.

İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder