31 Aralık 2012 Pazartesi

Excuse me!

Community diye bir dizi var, bilmem haberiniz var mı. Dizi hakkında da tanıtıcı bir yazı koyarım belki buraya, ama bugünlük sadece tek bir sahneden bahsetmek istiyorum.

Bahsettiğim sahne 1x22'nin ilk dakikalarında yer alıyor. Dizinin 3 sezonunu bir haftada hüpletmiş biri olarak, dizinin en komik sahnelerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Zaten Pierce'ın varlığı yeter. Chevy Chase'in Pierce olarak çok başarılı olduğunu da atlamayayım. 

Biraz spoiler olacak ama çok önemli bir şey değil, sadece o bölümün konusundan biraz bahsetmek zorundayım. Evet, istemeyen uzaklaşsın, bak anlatıyorum. Jeff ve Britta kafeteryada otururken, 3 adet liseli tarafından aşağılanırlar. Sonra çalışma odasına geldiklerinde, Jeff kendisinden büyük tek kişi olan Pierce'a sataşır ve liseli gencin ona kurduğu cümleyi aynen tekrarlar: "You're 100 years old, tell me exactly what you did to end up here so I don't make the same mistakes! (Yüz yaşındasın, sonunun burası olması için neler yaptığını söyle ki ben de aynı hataları yapmayayım!)" Aşağı yukarı buydu bağırdığı. Peki Pierce ne yapıyor? Aynı şekilde bağırarak cevap veriyor: "Excuse me! (Affedersin!)" 

Burda tabii önemli olan diyalog değil, Pierce'ın cevap veriş şekli. Diziyi izlerken hiç beklemediğim bir şey olduğu için yarıldım resmen. Pierce'ın o anki kıyafeti de, her şey gülmeniz için çok ideal.

Sahneyi tamamen koymak isterdim ama bulamadım. Sizin için üşenmedim, uğraştım, ben yükledim. Community izleyin, evet.

*buraya daha video gelecek, buralar hep dutluktu diyecek*

Bu videoda da sadece Pierce'ın muhteşemliği var.